Ned fra Montreal valgte vi en vei som gikk litt lenger øst, slik at vi fikk med oss nye stater og steder på vår vei. Første staten vi møtte over grensen var Vermont. Det er en skogkledd og tynt befolket stat. Det var skog i flotte høstfarger og et kupert terreng. Det er mye ski her om vinteren. Midt oppe i skauen fant vi Ben & Jerrys- fabrikken hvis is er å finne selv på Meny Dolviken. Vi fikk oss en kjekk liten sightseeing med smakeprøver attåt, namnam! Vi overnattet i Brattleboro, VT, før vi kjørte rett gjennom Massachusetts til Connecticut nede ved kysten. Her var det varmere i været og åpnere i landskapet.

Her overnattet vi i en veldig fin gammel sjøfartsby som heter Mystic. Den har et lite sentrum med små rare butikker og en hevebro som vi fikk se i aksjon på nært hold. Aline fant også “Elias-båten” utenfor sjøfartsmuseet de hadde her. Det så kjempefint ut. Dessverre oppdaget vi det når det stengte..

I dag har vi tatt Cross Sound Ferry, en bilferge som går fra New London i Connecticut til Long Island i New York. Her skal vi suse rundt frem til vi gjør vendereis til Bergen.

Vi har lært en hel del om Long Island som vi ikke visste fra før:

– Den er visst fastlands-Usa’s både lengste og største øy – 190 km lang!

– Den er blant verdens mest og tettest befolkede øyer med over 7,5 millioner innbyggere

– Noen av USA’s fineste strender skal ligge her

– Det er masse vingårder her, hurra!

Se etter logoen i isdisken neste gang du handler!

Høstfarger i Vermont

Mystic i Conneticut

Globetrotteren leker på hotellrommet

Ombord i Cross Sound Ferry til Long Island

På Long Island ble vi møtt av strender…

…og vinranker!

Vingårdene har sine ‘tasting rooms’ med utsalg

Halloween nærmer seg, og her kunne man plukke sine egne gresskar