Veien gikk videre fra Fort Myers til Tampa for et 4 dagers cruise til den mexicanske øyen Cozumel. På vei nordover stoppet vi innom Lee County Manatee Park, noe som viste seg å bli et av høydepunktene på turen hittil. Manatees er svære sjødyr, også kalt sjøkuer, som lever rundt Florida. Om vinteren trekker de innover til elver og varmere farvann. De er pattedyr og har et vennlig gemytt. De kommer opp til overflaten for å puste etter noen minutters intervaller, slik at de er lett å få øye på. I parken vi var innom var det mange slike å se. Vi kom tett på da vi leide kano og padlet ut til dem. Plutselig kvapp vi da vi kjente at hele kanoen ristet: det var en en diger Manatee som kom opp rett under kanoen!

Tampa var neste stopp. Det er en fin by, på størrelse med Bergen. I motsetning til mange av “byene” her, er det en ekte by med et sentrum og litt historie. Det var en “boomtown” på slutten av 1800-tallet som vokste frem grunnet sin store sigarproduksjon. Vi var innom den gamle bydelen, Ybor City og tittet. Den var litt rufsete i kantene, men populær. De gamle mursteinsbygningene og den gule trikken gav bydelen særpreg. Tampa har i tillegg flotte museer, parker og en lang “riverwalk”.

Vi prøvde oss deretter på et cruise til Mexicanske Cozumel. Det er mye som skjer hele veien på båten (Barneklubb, trening, arrangementer) ustoppelig med mat og “good for people watching”. Det var artig å få med seg, men været var ikke det beste med lavere temperaturer (i karibisk målestokk) og en del vind. Synne fikk veldig hjemlengsel underveis. Hun ville av båten, og på besøk til Farmor og Farfar, Marte og Simen, Mormor, Bestefar og ikke minst Ikea (!?). Cozumel var imidlertid noe som falt i smak hos alle, med lunk i luften og fine strender. Vi leide bil og kjørte rundt øyen. Etter tips fra bilutleier dro vi til en en restaurant og strand der han gikk med sine barn, et stykke unna “turistfellene”. Der spiste vi herlig mexicansk mat og badet alle 4.

Etter cruiset vendte vi snuten nordvest mot Orlando-området for det obligatoriske (overprisede) Disney-besøket som nå står for tur. Her i området er det grått og stygt med neon og plastikk alle veier. Det er også kjøligere enn i sør, sur vind og 14-15 grader. Heldigvis fant vi en diger leilighet med 2 soverom og 2 bad til en rimelig penge som vi kan breie oss på. Riktignok forsøker de å pushe timeshare-møter på gjestene, men det er vi temmelig lite interessert i.

Slik ser altså en Manatee ut..

Langs vår padletur traff vi på en skilpadde som hvilte seg langs mangrovene

Den fine trikken de hadde i Tampa, stadig i drift

Egen privat livvest-øvelse på lugaren

Klare for “Formal Night” på skipet

Landgang på Cozumel

Ahhh, Mexico!

Aline fikk holde noen tamme Iguaner