I Orlando var det en iskald vind og kun varme i solen, så gensre, jakker og luer måtte frem fra nederst i koffertene. Vi ladet opp med en rolig første dag med klesvask og diverse, samt en tur inn til “downtown” Orlando. Det var en ganske uinspirerende by. Vi siktet oss mot Lake Eola og parken rundt, som var nokså fin med lekeplasser og grøntareale. Men med den kalde vinden holdt vi ikke ut særlig lenge, og etter lunsj like ved snudde vi i retning hotellet. Neste dag sto den O store Disney World for tur. Det var et lite hakk varmere og barna var kledd i ull. Disney World er litt vanskelig å beskrive. Det er en diger overpriset maskin. Først kommer man til en enorm parkering, så tar man shuttle til en stasjon der man kan ta monorail videre til selve parken. Deretter er det billettkjøp og sikkerhetskontroll før man slipper inn i “drømmenes land” sammen med tusenvis av andre. Det er kø og det er nesten en parodi på seg selv, men samtidig er det et snev av nostalgi-magi. Det er gjensyn med klassikerne; Dumbo, Peter Pan, Mikke og Donald, Snøhvit og de syv dvergene, og det er stjerner i barnas øyne.

Vi gledet oss til et roligere og varmere avsluttende kapittel på turen vår, så de siste to nettene blir tilbragt i Jupiter og Juno Beach, vi er ca 1,5 t nord for Miami. Her er det lave bygninger, lite bling (selv om det ser ut til å være en del velbemidlede mennesker her) og mye natur. Vi bor like ved stranden, så vi har vært en tur på den. Vi fikk også besøke Skilpaddesykehuset oppe i gaten. Stranden her er angivelig blant de strendene i verden det klekkes flest havskilpadder. Det var gøy å se dem på nært hold! I morgen er det tid for hjemreise til det kalde nord. Barna er mer enn klar for hverdag, venner og familie igjen. Vi voksne skulle nok klart noen dager til på ferie. Tusen takk for alle kommentarene til innleggene våre. Det er kjekt å lese!

Downtown Orlando og parken ved Lake Eola

.. i denne parken bør man ikke ta ettermiddagsluren på en benk eller i en busk!

Kjente og kjære Disneyfigurer i show foran slottet

Alvorstynget møte med Elsa fra “Frost”-filmen

Aline og Synne ser på nyklekkede skilpaddebabyer

De kan bli ganske svære disse skilpaddene!

Juno Beach Pier, som er i nabolaget vårt