Nå er vi i Montreal, etter å ha stykket opp en drøyt 6 timers motorveitur med en natt i Saratoga Springs. Med oss på veien fikk vi også noen timers shopping på Woodbury Outlets i selskap med flere busslaster kinesere og spanjoler. Saratoga Springs har i sin tid vært et kurbadsted, kjent for sitt spesielt mineralrike vann. De har fremdeles ett offentlig bad igjen i drift. De har også en lang historie med hesteveddeløp og gambling i byen. Vi overnattet på et noe utidsmessig motell, Roosevelt inn and Suites. De kjører et tydelig hesteveddeløpstema kanskje kombinert med tyrolerstil. Før vi suste videre, tok vi oss tid til en rusletur i Saratoga State park i nydelig høstvær.

Montreal var hakket kjøligere, roligere og mer europeisk enn New York. Hovedspråket her i Quebec er fransk, noe vi så på skilt og stedsnavn med det samme vi krysset grensen. Det franske er også tydelig i matkultur og i butikken, der det bugner av ost og vin. Og blant room-service-alternativene finner vi løksuppe og biff tartar. I motsetning til franskmenn, snakker de imidlertid supert engelsk her, og bytter kjapt mellom språkene alt etter hvem de snakker med.

I dag har vi vært en tur på Montreals svar på Fløyen, Mont Royal, og Aline gikk mange av trappene opp selv. (Ned bar vi henne sovende i vognen, men det er en annen historie)

I tillegg har vi tittet på havnen og i gamlebyen, som faktisk er ganske så gammel, og ganske så europeisk. Mange fine bygninger og små kunstbutikker. Middagen ble spist på pub i koselige latinerkvarteret: henholdsvis kaninburger, bisonburger (!) og pommes frites med majones. Dette er en typisk universitetsby med mange unge, noe som vises i gatebildet. Det er en avslappet stemning, dessuten ser Canadiere ut til å kunne sin øl, noe Eirik alltid setter pris på.

Roosevelt inn and Suites I Saratoga med leiebilen vår utenfor

Høst i Saratoga State Park

På tur i koselige Saratoga State Park

På vei gjennom Adirondacks nasjonalpark, hvor blant annet Lake-Placid-Ol fant sted.

Runa og Aline på vei opp de mange trappene til Mont Royal i Montreal

Utsikt over Montreal downtown fra Mont Royal

Det gamle rådhuset i Montreal

Gamlebyen i Montreal er sjarmerende og minner om en europeisk by.