I Key Largo var vi så heldige å ha en Nasjonalpark over veien, John Pennekamp Coral Reef State Park. Det er USA’s eneste undervanns nasjonalpark og huser verdens tredje største korallrev. Den byr også på også et lite akvarium, strender og skogsstier, campingområder og det er tilrettelagt for grilling og piknik. Hovedaktiviteter er snorkling, dykking, kano/kajakk- og båtutleie. Men for oss med Aline på slep var tur med båt med glassbunn mer nærliggende. Vi kjørte gjennom mangrovene ut til revet og så mange gøye fugler og fisker underveis. Siste dagen i Key Largo var vi voksne febersyke og skranglete, og det så mørkt ut for cruise dagen derpå. Heldigvis var vi bedre etter en god natt søvn, slik at vi kunne reise som planlagt (selv om Eirik måtte innom skipslegen underveis).

Cruiset gikk fra Miami til Nassau, Bahamas. Artig å prøve, med masse gøye mennesker å titte på ombord. Uvant at all mat var gratis, til og med Room-Service! Det skjedde hele tiden noe, så tiden gikk. Nassau var pastellfarget og kolonipreget og i de nederste gatene flommet hundrevis av cruisegjester til smykkehandlere og suvenirbutikker. Men man skulle ikke lenger opp i byen enn et par kvartaler før vi hadde ristet av oss mange av dem. Der fikk vi med oss Queens Staircase, 65 trappetrinn som slaver i sin tid hugget ut av stein. På toppen av dem (egenhendig gått opp bærende på et stk sovende barn i vogn) fant vi byens gamle vanntårn og et lite fort, Fort Fincastle. Vi rakk også å dyppe tærne i azurblått karibisk hav, før den minste turdeltakeren klaget på konseptet sand (skitten!!) og vann (opp, opp!). På hjemveien hadde vi en dag til sjøs, og dessverre var det mye vind og kjølig slik at vi ikke fikk slanget oss på pool deck, slik vi kunne tenkt oss. Det var gøy med en smakebit av cruise og Karibien, og vi kunne definitivt tenkt oss å se flere azurblå/kritthvite strender og sukertøyhus.

Tilbake i Miami satte Doningen (med oss i) Kursen mot vest og Naples/Fort Myersområdet. Vi kjørte gjennom Big Cypress reserve (natur/indianerreservat) og tok en avstikker til Fakahatchee boardwalk, en hevet gangvei (lurt, i sånt selskap) gjennom lokal Flora og Fauna. I dag så vi bl. a. hakkespett, Krokodille/alligator med barn og ørn. Det ferdes også svartbjørn og panter i området, men man skal nok være heldig om man får et glimt av dem..

Endeløs mangroveskog i John Pennekamp Coral Reef State Park

Korallrev gjennom glassbunn

Regnbue ved avgang fra Miami

Frk. Cool

Vi var ikke eneste cruisebåt med anløp Nassau, Bahamas…

Pastellfargede hus preger Nassau

Biblioteket i Nassau (med hatt!)

Helt grei strand i Nassau…

Tidløst (?) interiør på båten vår, Carnival Imagination

Runa og Aline i godt driv på boardwalken!