I helgen skjedde det et væromslag, brått ble det full sommer med varme dager og herlige lunkne kvelder. Sånn sett var vi heldige med timingen på Italia-svippen vår. Strand er herlig i sånt vær. Destinasjonen var Sanremo, som ligger på den Italienske delen av Rivieraen, også så kjent som riviera dei fiore, blomsterrivieraen. Det produseres nemlig mye blomster i området. Vi hadde en flott kjøretur på veien ned, over veien Grand Corniche mellom Nice og Menton. Den har utrolig flott utsikt nedover Monaco og utover Middelhavet. Vi tok to overnattinger i Sanremo, og bodde omtrent på stranden. Alle tre fikk badet i middelhavet! Byen var veldig tilrettelagt for sykling, med tofelts sykkelveier overalt! Et av høydepunktene var dermed gratis lån av sykler (med barnesete!)fra hotellet og sykkeltur langs kysten. I tillegg fikk vi oss en liten biltur oppover til den pene middelalderbyen Dolceacqua. Det var en varm opplevelse, men verd å få med seg. Vi sørget ellers selvsagt også for å få i oss italiensk gelato, pasta og tiramisu i Italia før vi gjorde vendereis.

På hjemveien stakk vi innom Monaco, som var vel inngjerdet og klar for helgens formel 1 Monaco grand-prix-løp. Dette besøket var også i overkant varmt, og Aline var heller misfornøyd med hele besøket. Vi får ta turen igjen en annen gang, og da gjerne med tog. Bil virket ikke som det beste fremkomstmiddelet der.

Nå er vi atter “hjemme” i Les Arcs. Det er hakket varmere nå, over 30 grader om dagen, og myggen er kommet for sesongen kan det virke som. Men torsdag er det marked igjen, og fredag er det konsert i olivenlunden. Hurra! Vi skal nyte de siste dagene, knekke et par roséviner og forhåpentlig få oss en tur ned til strand og kyst før vi vender hjem igjen til den bergenske maihøsten vi har hørt ryktene om…

Aline har funnet seg en italiensk venninne

Utsikt fra rommet; Pappa kan vi gå og bade??

Bading skal bli!

Dolceacqua

Stor, større, størst i havnen i Monaco

Rigget og klart for helgens Grand Prix løp