Nå har vi vært i Les Arcs en uke, og Runas bror Sindre har toget sin vei tilbake til studenttilværelsen. Vi har fått med oss litt av hvert både nært og fjernt. Nå kjenner vi de fleste kriker og kroker i middelalderbydelen Parage som vi bor i. Vi har lagt vår elsk på olivenlunden like overfor, flere dager har vi spist franske bærterter med kaffe/te til der. Aline syns det er gøy å krype ute og se på puser og små detaljer som maur og blader. På fredagen hadde de livekonsert der med middelaldersk musikk. På torsdagene er det marked i Les Arcs. Det var gøy å få med seg, og vi handlet inn lokale lekkerbiskener som vi laget en legendarisk lunsj på terrassen med. Vi har ruslet til to lokale vingårder: Spinelli og Vallette, tittet, smakt og hamstret. Nam! I dag kom vi over et digert loppemarked på en plen som vi måtte stoppe innom. Gøy!

Vi har jo bevegd oss litt utenfor Les Arcs siden sist også, først til Cannes som yret av liv under filmfestivalen. Cannes var flott å ta toget til herfra. Stranden var privatisert og noe utilgjengelig, men en tur i gatene under filmfestivalen var også en opplevelse. Overalt var det bransjefolk, det skjedde intervjuer til høyre og venstre, og det spradet rundt mennesker med en viktig mine. Jammen fikk vi ikke et gjensyn med Mel Gibson også! Gamlebyen var roligere, og fint å trekke seg tilbake og skue utover galskapen fra.

Andre rivieraturen kjørte vi til Sainte Maxime og tok båten over til Saint Tropez. Det er pene byer med mange yatcher og seilbåter. I st Tropez var det stille og rolig, er nok ikke høysesong enda. Vi måtte så klart teste Tarte Tropezienne, en kake som Brigitte Bardot navnga under en filminnspilling for over 50 år siden. Den er trolig en fjern slektning av den norske skolebollen!?!

Den 64. filmfestivalen i Cannes

Hei igjen Mel Gibson!

På vei ned til leiligheten i Maison Parage

Luksus-Lunsj etter snoping på torsdagens marked

Stranden i Sainte Maxime

Aline tester ut konseptet sand, snodige greier…

St. Tropez