Nå er vi tilbake i Tokyo, og siden sist innlegg har vi tatt en dagstur til byen Nara. Byen regnes for å være Japans første egentlige hovedstad. Med ikke mindre enn åtte Unescolistede severdigheter er det nok å se på. I byens store park lever også ca 1200 mer eller mindre tamme hjort, som gjerne vil snuse litt på det man har i vesken eller posen. Av frykt for å bli gjenkjent som hjorte-mordere (etter vår lille episode med bilen tidligere i år), gikk vi til anskaffelse av kjeks for å kunne bestikke eventuelle truende individer. Kjeksen fungerte bra. Parken inneholder blant annet en av verdens største trebygninger. Inne i den finner man en Buddhastatue som er 16m høy, bestående av 437 tonn bronse og 130 kg gull. Imponerende!

Vi har også funnet tid til en tur til Okayama. En “småby” med sine 630.000 innbyggere, og kanskje ikke det vanligste stoppestedet for turister. Vi lånte sykler på hotellet og fikk sett oss rundt. Den største attraksjonen i byen er Okayama slott. I Japan er det nok av templer, men slott er det ikke så mange av. Ellers var det greit å se en by såpass lite preget av turister (i motsetning til Kyoto). Her kunne man glemme engelske menyer på resturantene, men man kommer langt med bilder og tegnspråk.

Nå er vi tilbake i Tokyo. Vi bor i en annen bydel, og satser på å få med oss det vi ikke klarte forrige gang. I går fikk vi en middagsopplevelse utenom det vanlige: Folk sitter rundt en stor grill, og får grillet det man ønsker (se bilde). Japanerne og nordmenn har det felles at et par øl (eller noen flasker sake) gjør oss betydelig mindre sjenerte, noe vi fikk merke her. De spurte og ville snakke, på dårlig engelsk, men med stor iver. Vi ble bydd på Den japanske risvinen Sake og spesialiteter som grillet hval og gingko biloba… Norge var kjent, og Bergen forbant de med store fjorder 🙂

På lørdag går turen tilbake til Norge 🙁 Arrigato Gozaimas – tusen takk til alle som har fulgt med på reisen vår, og spesiell takk til dem som har lagt igjen kommentarer!

Daibatsu-Den-hallen i Nara. Angivelig verdens største trebygning, med enorm Buddha i.

Myten sier at den som kommer igjennom åpningen, som er like stor som Buddhas nesebor, har sikret seg plass i Nirvana. Mange skolebarn ville prøve!

Eirik mater bambi i parken

Sykkeltur i Okayama-parken. Slottet i bakgrunnen.

Okayama-slottet. Det er spesielt i sin svarte utførelse.

Pek og grill: Grillmesteren i sving.

Eirik filmer øyet sitt i Sony Building. Bra makro! Her var det testing over 5 etg.