Pa torsdagen tok vi toget til Rabat, som er hovedstaden i Marokko. Togturen tar ca 4,5 timer og toget er noksa behagelig, med kupeer til 6 pers i hver (1. klasse). Eirik var litt uvel for vi dro, men vi satset pa a ta sjansen. Vi kom frem til Rabat og bodde pa et fint og moderne hotell med veldig hyggelig betjening:) Hotellet het LePietri og kan anbefales. Dessverre ble Eirik bare sykere mens vi var der, sa han fikk ikke sett sa mye av byen, bortsett fra legekontoret til indremedisineren i nabobygget og apoteket over veien. Vi fikk en pose med 7 forskjellige medisiner og han er na pa bedringens vei:) Listen med tingene vi hadde planlagt a gjore matte modereres kraftig, og Runa matte gjore rabat pa egenhand. Det ble bade spennende og irriterende. Du gar ikke helt i fred som jente i et arabisk land. Men det var ogsa spennende, for de fleste er hyggelige. Jeg traff blant annet Youssuf som viste meg hassantarnet og mausoleet der gamlekongen ligger. Jeg gikk ogsa pa arkeologisk museum like ved hotellet og fikk en innforing – pa fransk- romerske guder, stilarter, epoker osv av en hyggelig museumsansatt. Byen i seg selv er ganske annerledes enn Marrakech, med store flotte bygg og brede avenyer. Rabat har en mer kosmopolitansk folelse og er relativt fri for turister.

Hovedgaten Hassan V, en annen stil enn Marrakech!

Blog Image

Eirik holder sengen under hele oppholdet Rabat 🙁

Blog Image

Foran Hassantarnet

Blog Image

Jeg far hennamaling gjennom et gjerde. Er man turist, sa er man turist!

Blog Image

Pa det arkeologiske museet. De hadde egen katt som viste meg rundt!

Blog Image